Bastiano Brut
De Bastiano Brut komt van verschillende wijngaarden in het Verdicchio dei Castelli di Jesi gebied.
Type druif: 100% Verdicchio
Hoogte wijngaard: 250-500 meter
Terroir: Oude kalkrijke zeebodem
met klei en zand.
Vinificatie: Zachte persing, klaren van de most en een temperatuur gecontroleerde fermentatie in RVS. Daarna een 2e fermentatie in stalen tank op de Martinotti wijze (Charmat).
Leeftijd planten: 15-40 jaar
Snoeiwijze: Enkelvoudig Guyot en Capovolta
Oogst: vroege oogst met de hand geplukt en geselecteerd
Karakter
Kleur: Strogeel groenachtig
Geur: Sporen van gele bloemen, fruitige tinten van perzik en ananas en een toon van amandel
Smaak: Droge zachte en sappige delicate smaak en tonen van citrus, mineralen en een beetje amandel.
Serveertemperatuur: 8-10 graden Celsius
Alcohol gehalte: 11,5 %
Serveertip: Gaat goed samen met vis en schelpdieren
Bastiano Marche Bianco IGT
Wijngaard
De Bastiano Marche Bianco IGT komt van verschillende wijngaarden in het Verdicchio dei Castelli di Jesi gebied.
Type druif: Verdicchio 100%
Hoogte wijngaard: 250-500 meter
Leeftijd planten: 15-40 jaar
Snoeiwijze: Enkelvoudig Guyot en Capovolta
Oogst: met de hand geplukt en geselecteerd
Rijping: Vergist en gerijpt in RVS
Karakter
Kleur: Lichtgeel groenachtig
Geur: Een frisse kruidige wijn met sporen van bloesem, grany smith appel,een toon van noten
Smaak: Frisse sappige witte wijn met tonen citrus, mineralen en een beetje amandel.
Serveertemperatuur: 12 graden Celsius
Alcohol gehalte: 13,5 %
Serveertip: Gaat goed samen met vis en schelpdieren
Bastiano Marche Rosso
Wijngaard
De Bastiano Marche Rosso komt van verschillende rode wijngaarden in het Verdicchio dei Castelli di Jesi gebied.
Type druif: Montepulciano D’Abruzzo en Sangiovese.
Hoogte wijngaard: 300 meter
Leeftijd planten: 15-40 jaar
Snoeiwijze: dubbel Guyot
Oogst: met de hand geplukt en geselecteerd
Rijping: Vergist op RVS en gerijpt op eikenhout.
Karakter
Kleur: dieprood
Geur: Aroma’s van zwarte bes, kers en rijpe pruimen met een toon van vanille
Smaak: Een volle ronde rode wijn van sappig rijp fruit met tonen van vanille en hout.
Serveertemperatuur: 18 graden Celsius
Alcohol gehalte: 13,5 %
Serveertip: Gaat goed samen met vlees- en pastagerechten maar is ook lekker om zo te drinken met een stukje kaas of worst.