Technische specificaties

Technische specificatie

Bastiano Brut

De Bastiano Brut komt van verschillende wijngaarden in het Verdicchio dei Castelli di Jesi gebied.

Totaal oppervlakte: ca 1 hectare

Type druif: 100% Verdicchio

Hoogte wijngaard: 250-500 meter

Terroir: oude kalkrijke zeebodem met klei en zand.
 
Vinificatie: Zachte persing, klaren van de most en een temperatuur gecontroleerde fermentatie in RVS. Daarna een 2e fermentatie in stalen tank op de Martinotti wijze (charmat)

Leeftijd planten: 8-40 jaar

Snoeiwijze: Enkelvoudig Guyot en Capovolta

Opbrengst per hectare: 2500-3500 kg druiven

Opbrengst in flessen: ca. 1400 flessen

Oogst: vroege oogst met de hand geplukt en geselecteerd

Karakter

Kleur: Strogeel groenachtig

Geur: Sporen van gele bloemen, fruitige tinten van perzik en ananas en een toon van amandel

Smaak: Droge zachte en sappige delicate smaak en tonen van citrus, mineralen en een beetje amandel.

Serveertemperatuur: 8-10 graden Celsius

Alcohol gehalte: 11,5 %

Serveertip: Gaat goed samen met vis en schelpdieren

Bastiano Marche Bianco IGT

Wijngaard

De Bastiano Marche Bianco IGT komt van verschillende wijngaarden in het Verdicchio dei Castelli di Jesi gebied.

Totaal oppervlakte: ca 1 hectare

Type druif: Verdicchio ca. 80% en Biancame ca. 20%

Hoogte wijngaard: 250-500 meter

Leeftijd planten: 8-40 jaar

Snoeiwijze: Enkelvoudig Guyot en Capovolta

Opbrengst per hectare: 5000-7000 kg druiven

Opbrengst in flessen: ca. 4000 flessen

Oogst: met de hand geplukt en geselecteerd

Rijping: Vergist en gerijpt in RVS

Karakter

Kleur: Lichtgeel groenachtig

Geur: Een frisse kruidige wijn met sporen van bloesem, grany smith appel,een toon van noten

Smaak: Frisse sappige witte wijn met tonen citrus, mineralen en een beetje amandel.

Serveertemperatuur: 12 graden Celsius

Alcohol gehalte: 13,5 %

Serveertip: Gaat goed samen met vis en schelpdieren

Bastiano Esino Rosso DOC

Wijngaard

De Bastiano Esino Rosso DOC 2012 komt van verschillende rode wijngaarden in het Verdicchio dei Castelli di Jesi gebied.

Totaal oppervlakte: ca. 1 hectare

Type druif: Montepulciano D’Abruzzo ca. 90% en Merlot ca. 10%

Hoogte wijngaard: 300 meter

Leeftijd planten: 15 jaar

Snoeiwijze: dubbel Guyot

Opbrengst per hectare: 5000-7000 kg druiven

Opbrengst in flessen: ca. 4000 flessen

Oogst: met de hand geplukt en geselecteerd

Rijping: Vergist op RVS en gerijpt op eikenhout.

Karakter

Kleur: dieprood

Geur: Aroma’s van zwarte bes, kers en rijpe pruimen met een toon van vanille

Smaak: Een volle ronde rode wijn van sappig rijp fruit met tonen van vanille en hout.

Serveertemperatuur: 18 graden Celsius

Alcohol gehalte: 13,5 %

Serveertip: Gaat goed samen met vlees- en pastagerechten maar is ook lekker om zo te drinken met een stukje kaas of worst.